@%$#: zware schade aan Nikon D300S opgelopen

08-mei-2015 | Categoriën: | Reacties: 0

Inmiddels, nu bijna 3 jaar later, heb ik, daar ik het gemis niet langer kon verdragen en de ondergenoemde D5100 toch geen redelijk alternatief bleek te zijn voor thethered fotograferen, toch maar een tweede D300s, met werkende USB-poort aangeschaft.

Nu dus een tweeling met resp 8.000 en 28.000 clicks op de teller:

tweeling D300s

24 maart 2018


 

Tijdens een fotosessie op de boulevard van Hoek van Holland had ik mijn statiefopstelling bij de auto geplaatst met een USB tether-kabel zodat ik vanuit de warme autocabine fotootjes van de Nieuwe Waterweg kon schieten via een Android tablet.

Lekker, komt een stevige windvlaag opzetten die het statief omver blaast, welke vervolgens incluis camera op de stenen knalt!! (volgende keer het statief dus wel verankeren of anders verzwaren met een zandzak)

Vooralsnog leek er niets aan de hand en de veroorzaker was "gone with the wind"
Bij nadere inspectie van de camera bleek, door de val op de aangesloten USB stekker, het usb contact van binnen geheel afgebroken te zijn van de printplaat!!

usb poort beschadigd usb poort onbeschadigdNavraag bij Nikon Service Centrum in Beverwijk gaf inzicht in de schade: een reparatierekening van EU 620,= ex btw, daar naar verwachting de complete printplaat van het toestel vervangen zou moeten worden!!!

Nikon D200Maar de oplossing was simpel: i.p.v. de dure reparatie uit te laten voeren heb ik een 2e hands Nikon D5100 camera aangeschaft.

We kunnen weer tetheren!!

 5 mei 2015

Geen reacties

Gesloten voor reacties.


Ontvang reacties. RSS Feed